Jennifer Primowees Haster, 17 november 2017:
Onze Korra en wijzelf hebben bij de Free Flight Academie in de afgelopen weken geleerd wat Free Flight is, hoe je het veilig doet en hoe wij onze Korra goed kunnen blijven trainen om steeds beter te worden. De heren bij de academie zijn ervaren en hebben ons theoretisch en in praktijk enorm veel geleerd. Dingen die we anders nooit te weten hadden kunnen komen.
Het terrein is van alles voorzien om de training veilig te doen. Toen we de eerste keer aankwamen waren we erg onder de indruk van het prachtige verblijf, grote training-voliere en we kregen natuurlijk ook gelijk een demonstratie op een mooie plek in de buurt.
Als je het nooit in het echt heb meegemaakt, gaat er door je hoofd dat de vogel weg kan vliegen. Maar als je het ook maar 5 minuten mag meemaken beleef je dat dat helemaal niet is waar trainer en vogel aan denken!
Het was niet makkelijk om je kindje achter te laten, maar de mannen van de Academie weten echt wat ze doen. Ze weten precies wat een Ara nodig heeft om te leren. Alles is professioneel geregeld, wordt bijgehouden en gecommuniceerd. We hebben wel vaker gevraagd of ze het niet moeilijk vonden om weer afscheid te nemen na al die tijd.
Toen Korra extra aandacht nodig had is ze zelfs apart genomen en is ze in plaats van in het verblijf slapen, mee gegaan naar huis met Arian. Er heeft zoveel tijd en energie in gezeten, dat het duidelijk is dat de heren dit enkel voor de hobby doen.
Ik kan iedereen die van plan is om een ara aan te schaffen, en Free Flight wil schenken aan zijn of haar Ara, aanraden eerst eens contact op te nemen met de heren van de Free Flight Academie. Het is het dubbel en dwars waard!
Vandaag is Korra weer mee naar huis gegaan. En zelfs na de vele wekelijkse bezoekjes was dat toch wel weer alsof je baby terug komt. Zo’n geluk!
Bedankt heren, dat jullie nog vele trainers en hun vogels de ultieme band en vrijheid mogen geven! We komen nog vaak langs om samen te vliegen!
Nathalie Matze-de Rijke, 17 november 2017:
De dag dat ik Rover (mijn blauwgele ara) bij de Free Flight Academie (FFA) bracht, voelde een beetje zoals wanneer je je kind voor de eerste keer naar de opvang brengt. “Zou hij het wel leuk gaan vinden? Zou hij ons gaan missen? Voelt hij zich niet in de steek gelaten?”
Deze vragen waren snel verdwenen toen ik zijn tijdelijke verblijf zag. Wat een schitterende volière, wat een ruimte, wat een vrijheid. Een waar paradijs voor vogels. Een heel ander gevoel bekroop mij “Hoe krijg ik hem ooit weer mee terug naar huis”.
Elke week ben ik een keertje mee gaan trainen. Dan zie je hoe professioneel er gewerkt wordt. Er werd elke dag keurig een logboek bij gehouden met de vorderingen van de vogel. Eerst goed getraind in een super grote tent, waarin Rover leerde met de weersomstandigheden en geluiden van buiten om te gaan, maar waar hij ook de ruimte had om rondjes te vliegen en waar hij leerde om vanaf een lastige positie (hangend in een net) terug te vliegen naar de trainer.
Pas wanneer Rover in de tent niets meer bij kon leren, kwam de grote dag van het loslaten. Voorafgaand is hij eerst een paar keer op de vlieglocatie geweest om te wennen aan de omgeving terwijl hij veilig in een bench zat.
Rover ging pas weer mee naar huis toen niet alleen Rover, maar ook ikzelf er klaar voor was.
In alles zie, voel en merk je dat Jan, Arian en Nick (de trainers) oprecht het beste met de vogels voor hebben en zolang ze bij hen zijn, worden ze verzorgd, gekroeld en getraind alsof het hun eigen vogels zijn. Ze stralen vreugde en geduld uit en zijn altijd bereikbaar voor vragen.
Nu vlieg ik zoveel als ik kan met Rover bij ons in de buurt en elke keer als hij dan opnieuw na een mooi rondje enthousiast bij me komt landen denk ik “Die Free Flight Academie is de beste keuze ooit geweest, voor mij en voor de vogel”.
Recente reacties