Enkele jonge vogels in de trainingsvoliere van de Free Flight Academie

De Free Flight Academie traint jaarlijks een klein aantal papegaaien voor free flight. Wij geven deze vogels de allerbeste start in hun ontwikkeling tot free flight huisdier. Na hun training worden deze vogels verkocht aan serieuze free flight liefhebbers.

Bij de Free Flight Academie staat alles in het teken van een optimale ontwikkeling van de jonge papegaai tot een gezond en stabiel huisdier. Wij onderscheiden hierin drie belangrijke elementen. De fysieke, de mentale en de sociale ontwikkeling.

Fysieke ontwikkeling:
Door onze vogels vanaf het moment dat ze op stok kunnen zitten in ruime buitenvolieres op te laten groeien krijgen zij volop de ruimte om hun (vlieg)spieren te ontwikkelen. Volop beweging, zonlicht, af en toe een regenbuitje en natuurlijk eerste klas (pap)voeding helpen onze vogels om een gezond en sterk lichaam te ontwikkelen.

Mentale ontwikkeling:
Naast de lichamelijke ontwikkeling besteden wij net zoveel (zo niet meer!) aandacht aan wat onze vogels leren en meemaken. Wij geloven dat de ervaringen die ze bij ons op jonge leeftijd opdoen een leven lang mee gaan. De buitenomgeving met alles wat daarin gebeurt is voor onze vogels de omgeving waarin ze zich thuis voelen. Onze vogels zijn nieuwsgierig, stabiel en gefocust op de trainer waardoor het een plezier is om met ze te werken.

Sociale ontwikkeling:
Jonge vogels moeten ook sociale vaardigheden opdoen. Dit leren zij door de omgang met soortgenoten en mensen. Bij ons leren jonge vogels van elkaar maar ook van onze oudere vogels die onder andere helpen bij het zelfstandig leren eten van de jonge vogels. Deze ontwikkeling gaat bij ons in alle rust en op het tempo van de vogel.

Wat mag u van onze vogels verwachten:

Papegaaien zijn dure huisdieren en wij vinden dan ook dat alles piekfijn geregeld moet zijn. Standaard zijn al onze vogels bij verkoop:

– Zelfstandig

– Getest op PBFD (circovirus), Chlamydia, Polyoma en PDD (bornavirus)

– Getest op geslacht (man of pop)

– Gecontroleerd door een gespecialiseerd vogelarts (schriftelijk vastgelegd in een vogelpaspoort)

– Voorzien van ingevuld vogelpaspoort (met het daarin opgenomen koopcontract)

– Voorzien van een microchip

– Getraind voor Free Flight

– Voorzien van theoriecursus free flight voor toekomstig eigenaren

Een Free Flight Academie vogel aanschaffen

Een vogel kan bij ons niet in een opwelling worden aangeschaft. Over het algemeen ziet het traject van aanschaf er als volgt uit:

– OriĆ«nterend gesprek:
Na het eerste contact gaan we met elkaar in gesprek. We merken dat er vaak veel vragen leven over het houden, verzorgen en trainen van een free flight vogel. Door onze uitgebreide ervaringen kunnen we een goed beeld scheppen van wat er van u als toekomstige eigenaar verwacht wordt. Wij proberen in te schatten of een free flight vogel past bij uw woon-en leefsituatie en geven hier een eerlijk advies over.

– Keuze vogelsoort:
Veel mensen weten al naar welke soort vogel ze op zoek zijn. Vaak hebben ze zich al goed ingelezen en hebben ze met andere vogeleigenaren gesproken. Het komt echter ook voor dat mensen nog niet zo goed weten welke vogel bij hun situatie past. Ook is vaak niet helemaal bekend of de gekozen soort geschikt is voor free flight of de beginnende free flight trainer. Wij helpen u graag om daarin de beste en verstandigste keuze te maken. Dat alles met de doelstelling om een vogel te verkopen die lang en gelukkig met u zijn leven mag delen.

– Reserveren:
Mocht u besluiten een free flight vogel bij ons aan te schaffen dan kunt u deze reserveren. Wij trainen elk voorjaar/zomer enkele vogels. Wij kweken deze vogels zelf of kopen deze in van enkele vertrouwde kwekers. Wij hebben een uitgebreid netwerk en kunnen aan de meeste soorten vogels wel komen. Zeldzamere soorten duurt soms wel wat langer uiteraard.

– Theoretische kennis:
Bij de aanschaf van een Free Flight Academie vogel zit altijd de theoriecursus free flight voor de toekomstige eigenaren inbegrepen. Iedereen die bij ons voor het eerst een vogel koopt is verplicht deze te volgen. Hierdoor verzekeren wij ons er van dat u de benodigde kennis ontwikkeld en dat u op de juiste wijze met uw free flight vogel om kan gaan. De cursus wordt als enorm leerzaam ervaren. Niet alleen free flight maar ook andere onderwerpen zoals voeding, huisvesting, gedrag in huis enz.. komen in de cursus aan bod.

– Bezoekregeling:
Ondanks dat wij geen dierenwinkel zijn waar u ieder moment binnen kunt lopen vinden wij het toch belangrijk dat de toekomstige eigenaren betrokken zijn bij de ontwikkeling en het trainingsproces van hun toekomstige vogel. Zodra uw vogel bij ons is bent u op zaterdagmorgen welkom om met eigen ogen te zien hoe uw vogel het doet. Is uw vogel wat verder in zijn training dan kunt u hem alvast buiten zien vliegen. Wij merken dat dit heel veel vertrouwen kan geven om uiteindelijk zelf met de vogel te gaan vliegen.

– De grote dag:
Na dit lange traject is de vogel eindelijk zo ver om met u mee te gaan. Kort voordat de vogel vertrekt laten we deze testen en als alles helemaal goed is mag hij mee. De vogel gaat niet eerder mee dan dat deze volledig zelfstandig eet en goed buiten los kan vliegen. Uiteraard moet u zelf er ook klaar voor zijn. Nadat de vogel met u mee is houden we nog een tijdje contact om te volgen hoe het met de vogel gaat en om u met goede raad bij staan.

 

Alle vogels die wij verkopen ondergaan kort voor de verkoop een aankoopkeuring door een gespecialiseerde en onafhankelijke vogelarts. Deze neemt tevens bloed af voor de testen en plaatst de microchip. De gezondheidscheck is opgenomen in het vogelpaspoort dat bij de vogel hoort.

Beschikbaar 2024:

Op dit moment in training en nog beschikbaar!

1 Blauwgele ara
Mannelijke vogel geboren op 22-01-2024
Schitterende vogel om te zien met een enorm lief karakter. Hij reageert erg goed op de training en het zal dan ook niet lang duren voordat hij los kan buiten vliegen.
In training bij Youri Rog in Gendringen.

 

Heeft u interesse in een free flight getrainde papegaai...

Neem dan contact met ons op voor meer informatie: