Onze vliegers!

Einstein:

Einstein

Einstein is een mannelijke blauwgele ara geboren in 2012. Hij was een van de eerste vogels die door Jan van der Schilt werden getraind voor Free Flight. Einstein werd door Jan verkocht en ook bij zijn nieuwe eigenaar is Einstein altijd blijven vliegen onder andere naast de brommer. In 2018 keerde Einstein weer terug op het nest nadat zijn eigenaar door omstandigheden niet langer voor hem kon zorgen. Einstein vliegt nu het allerliefst naast de motor met Jan mee en maakt graag de buurt onveilig als hij thuis mag vliegen.

In deze video zie je Einstein met zijn nestgenootjes in oktober 2012:

Mees:

Mees

Mees is een mannelijke catalina ara geboren in 2017. Een catalina ara is een hybride (kruising) tussen een blauwgele ara en een geelvleugelara. Geelvleugelara’s staan bekend als wat pittiger van karakter dan blauwgele ara’s en dat is ook aan Mees wel te merken. Hij laat absoluut niet met zich sollen. Mees is ook een erg grote ara om te zien en een fors stuk zwaarder dan onze blauwgele ara’s. Toch vliegt Mees ook graag en met veel plezier. Het is een fanatieke vlieger die bijna op alle locaties gevlogen kan worden.
Klik hier om een foto-album van Mees te bekijken.

Freddy:

Freddy

Freddy is een mannelijke blauwgele ara geboren in het voorjaar van 2017. Vanaf dat hij 4 maanden oud is vliegt Freddy al buiten. Freddy is gekweekt door Jan van der Schilt en eigendom van Nick Buitendijk. Freddy is een zeer goede vlieger die graag met andere ara’s mee vliegt en ze ook een beetje bijstuurt als dat nodig is.
Freddy is de naamgever van de populaire Facebookpagina Free Flight Freddy & Friends waarop zijn Free Flight avonturen te volgen zijn.

Kuifje en Bobby

Bobby en Kuifje

Bobby en Kuifje zijn twee rosé kaketoes van 2018. Kuifje is duidelijk te herkennen aan zijn doorgegroeide ondersnavel. Deze moet regelmatig geknipt worden omdat hij anders moeite met eten zou hebben. Gelukkig kan hij wel goed vliegen al is Bobby net even sneller. Rosé kaketoes zijn zeer behendige en snelle vliegers die zich duidelijk laten horen tijdens het vliegen. Ze maken meteen duidelijk dat Free Flight niet alleen is weggelegd voor ara’s!

Kuifje

Bobby

Yellow

Yellow

Yellow is een blauwgele ara van 2014. Hij heeft altijd de mogelijkheid gehad om te kunnen vliegen maar in 2017 heeft hij qua vliegkunsten nog een tandje bijgezet. Yellow is een erg betrouwbare vlieger die heel erg graag met andere ara’s samen vliegt. Als we met een grotere groep vogels vliegen en twee ara’s blijven dicht bij elkaar dan is Yellow er bijna altijd bij.