Over ons

Wij zijn drie papegaaienliefhebbers die onze papegaaien het beste gunnen: Free Flight!

Arian
Free Flight trainer Arian Paans

Arian Paans: Free Flight heeft voor mij iets magisch. Dat een vogel die de keuze heeft om te doen wat hij wil ervoor kiest om bij mij terug te komen geeft me iedere keer dat ik het meemaak weer een kick. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om van dichtbij mee te mogen maken hoe een jonge vogel zich ontwikkeld. Ik krijg van mijn eigen vliegers iets te zien wat maar weinig mensen van hun vogel te zien krijgen. Ik vind het heel mooi om mee te mogen maken dat Free Flight aan populariteit aan het winnen is. Dat had ik me niet voor kunnen stellen toen ik in 2011 Chris Biro uitnodigde om in Nederland het allereerste Free Flight seminar ooit te geven. Ik ga ervoor om Free Flight op een verantwoorde manier te promoten en mensen en dieren te helpen genieten van deze prachtige hobby!

Nick
Free Flight trainer Nick Buitendijk

Nick Buitendijk: Van jongs af aan houd ik mij bezig met het verzorgen en kweken van vogels van allerlei soorten en maten. Echter bleef ik altijd een droom houden: “Een ara!”. Het probleem was de ruimte die nodig is voor een dergelijke vogel. Ik vind dat een ara de ruimte moet hebben om zijn vleugels uit te slaan.

Toen ik in 2017 het “vrij vliegen” met dit fantastische dier ontdekte, werd mijn wens om een ara te hebben alleen maar groter. Ik kwam in contact met Jan en ben inmiddels de trotse eigenaar van Freddy, mijn eigen ara die alle ruimte krijgt die hij verdiend. Ik werk met Freddy in de vorm van Free Flight: een fantastische manier om met je vogel te werken. Zowel voor mijzelf als Freddy!

Jan
Free Flight trainer Jan van der Schilt

Jan van der Schilt: Al jaren lang verkocht ik de jonge ara’s die bij ons geboren werden. In 2011 heb ik samen met mijn vrouw een 2-daags seminar van Chris Biro in Avifauna gevolgd. Dit heeft mij er toe gezet om vanaf dat moment de jonge ara’s alleen te verkopen met een free flight training. Het geeft mij enorm veel voldoening om de ara’s vrij te zien vliegen. Ik wil deze ervaring met elke free flight liefhebber delen!